Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

"Ερωδιός" και Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου: όταν οι βιβλιοθήκες συνεργάζονται



Μια επίσκεψη του Δημοτικού σχολείου των εκπαιδευτηρίων μας στη Δημοτική  Βιβλιοθήκη Ρόδου στάθηκε η αφορμή για  μία σημαντική "συνδιαλλαγή".


Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ.Χριστοδούλου Ροδάνθη, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στους μαθητές, επισκέφθηκε με την Έκτη Δημοτικού το φυσικό περιβάλλον των βιβλίων, που δεν είναι άλλο από μια βιβλιοθήκη και συγκεκριμένα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου, ώστε να εξοικειωθούν με τον χώρο και τις διαδικασίες μίας άλλης βιβλιοθήκης, όχι τόσο γνώριμης όσο τους είναι ο "Ερωδιός".





Από την άλλη πλευρά, ο κ.Τερνέζης Χρήστος, υπεύθυνος βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ρόδου, που στεγάζεται στο υπέροχο οίκημα της Ροδιακής έπαυλης, μας φιλοξένησε θερμά, ξεναγώντας μας στον χώρο και μιλώντας μας για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Καρπός αυτής της συνάντησης ήταν η γνωριμία του "Ερωδιού" με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου και η έναρξη της συνεργασίας τους.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου, ως αρωγός της γνώσης, προσφέρει στον "Ερωδιό", βιβλία τα οποία έχει ήδη στην κατοχή της, εμπλουτίζοντας  έτσι την ευρεία συλλογή του "Ερωδιού".
Από την πλευρά του ο "Ερωδιός" δεσμεύεται ότι, με την πρώτη ευκαιρία θα ανταποδώσει την προσφορά προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου.

Eυχαριστούμε θερμά  τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου για τη φιλοξενία και τη συνολική προσφορά της στον "Ερωδιό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου